Energetika és közszolgáltatások

Az Iroda az energiapiacon és ahhoz kapcsolódó területeken nyújt jogi szolgáltatást ügyfeleinek, ezek során részt vesz (és folyamatosan részt vett) energetikai tranzakciók támogatásában, engedélyeztetésekben és más hatósági eljárásokban, különböző energetikai-szolgáltatási kötődésű jogvitákban. A hatósági eljárások a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal („MEKH”) előtti eljárások tekintetében jelentik a hatósági felügyeleti eljárásokat, a befolyásszerzési eljárásokat, de jelentik a panasz eljárásokat is.

Az Iroda az energetikai szakterületen a jogi és más szabályozás kialakításában szerepet játszott, de része volt egyes piaci szereplők piaci folyamataihoz kapcsolódó egyéb szabályozások (mint pl. üzletszabályzatok, általános szerződési feltételek, belső szabályozások) megalkotásában és piaci bevezetésében is.

Az Iroda energetikával kapcsolatos tevékenysége főként a földgáz- és villamos-energiapiac területén jelentős, de tevékenységünk a távhőszolgáltatás területén is jelen van, folyamatosan képviseltünk és képviselünk az energiaszektorban érdekelt piaci szereplőket (engedélyeseket).

A közszolgáltatások vonatkozásában tevékenységet végzünk, a telekommunikációs piacon, e körben jellemzően az általunk végzett jogi szolgáltatások a hírközlés területéhez kapcsolódnak. Irodánk ügyfelei között megtalálható a telekommunikációs piacon engedéllyel rendelkező társaság.

Az energetikai és közszolgáltatások szakterületén jelen vagyunk a felhasználók oldalán végzett jogi tanácsadásban, ügyvitelben is, amely kiterjed a felhasználók képviseletével járó jogvitákra, a felhasználókat az adott engedélyesekkel szemben rendszerint eredményesen képviseljük.

Az Iroda sikerrel támogatott – az engedélyek alapján megszerzett jogokat érvényesítő - jogvitákban engedélyeseket a hatóságokkal szemben, de sikeresen járt el olyan jogvitás ügyekben is, amelyek az egyes engedélyesek között hatóság, vagy bíróság előtt folytak. 

Tevékenységünk és tapasztalatunk jelentős az energetikai szolgáltatásokhoz, beruházásokhoz kapcsolódó versenyeztetésben (az energia-beszerzésekben), külön kiemelve a közbeszerzéseket.

Referenciák

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com